Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно

...
 Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно
Коментари Харесай

Синоптик от БАН попари летовниците - мощни гръмотевици ще разцепят небето слънце няма да видят!

 Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан, краткотрайно мощен и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще продължи да се усилва и след обяд над цялата страна към този момент ще е най-вече облачно. На доста места ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в западните региони. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са най-вече сред 25° и 30°, тук-там в Западна България по-ниски, в София – към 21°. Това заяви дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и денем ще се задържи съвсем без смяна. Над Черноморието ще е най-вече облачно, след обяд с валежи. Ще духа слаб северозападен вятър, който по здрач ще се усили и с него ще стартира захлаждане. Максималните температури ще са 26-28°.

Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала. Над планините ще бъде най-вече облачно, на доста места ще превали и прегърми. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан и мощен и с него ще нахлува студен въздух. Дневните температури ще се намалят, оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 10°.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР